Kuinka yritys voi kasvaa lainan avulla?

Kuinka yritys voi kasvaa lainan avulla?

culture

Miksi ottaa lainaa? Mitä hyötyä siitä on yrityksellesi? Syitä on varmasti yhtä paljon kuin kuluttajapuolellakin ja jokainen ottaa lainaa nimenomaan omiin tarkoituksiinsa. Yksi rekrytoi uutta väkeä, toinen ostaa uusia työvälineitä, kolmas kunnostaa työtilojaan ja neljäs keskittyy markkinoinnin kasvuun. Puhumattakaan yllättävistä menoista tai äkillisesti muuttuneen taloustilanteen vuoksi. Välillä pitää maksaa jostakin, jotta yritys alkaa tuottaa halutulla tavalla. Aina ei kuitenkaan säästökassasta löydy tarvittavaa pääomaa nimenomaan yllättäviin menoihin, joten laina on tällöin varsin varteenotettava vaihtoehto.

Uusien työntekijöiden palkkaaminen

Varsinkin pienyritysten kohdalla uuden työntekijän palkkaamiseen ei välttämättä ole heti varaa. Tällöin pienimuotoinen laina saattaa tulla hyvinkin tarpeeseen. Uusi työntekijä vaatii kouluttajan, joten koulutusajaksi se vie tehokasta työaikaa pois toiselta työntekijältä. Tai ehkä yrityksesi on lähtenyt kasvamaan yllättävän nopeasti, eikä sinulla itselläsi riitä enää aika hoitamaan kaikkea. Kenties tarvitset esimerkiksi sihteerin, joka hoitaa asiakaskontaktisi, sinun keskittyessä itse palveluiden tarjoamiseen tai tuotteiden valmistukseen.

Tämä pätee hyvin varsinkin tilanteissa, jossa sinulle on tullut iso työtarjous, josta tuleva korvaus kuitenkin maksetaan vasta kuukauden tai kahden päästä. Yrityksesi ei pysty mitenkään hoitamaan vaadittavaa työmäärää ilman uuden työntekijän palkkaamista, joten yrityslaina auttaa tässä erinomaisesti. Voit palkata uuden työntekijän ja saada ison työprojektisi tehtyä, jolloin saat maksettua lainanlyhennystä pois työntekijälle maksetun korvauksen lisäksi.

Työvälineiden uusiminen

Lainaa otetaan hyvin usein uusien työvälineiden tai laitteiden ostamista varten. Yrityksesi alkuvaiheessa uutena ostettu tietokoneesi ei välttämättä enää ole niin nopea ja tehokas kuin se ostettuna oli, tai kenties pesulana toimiva yrityksesi toiminta on kasvanut niin paljon, ettei neljä pesukonetta ja yksi kuljetukseen soveltuva pakettiauto enää riitä. Tarvitaan uudet koneet, uudet työtasot, uutta kuljetuskalustoa, uusitut työvaatteet tai vaikka mitä vastaavaa.

Oli yritys mikä tahansa, työvälineet kuluvat käytössä ja jäävät vanhoiksi. Niitä pitää välillä huoltaa tai uusia ja näihin menee aina paljon rahaa. Jos sinulla on vaikkapa maankaivuutöitä tekevä yritys, on uusien työkoneiden ostaminen aina iso ja kallis projekti, joten rahaa menee kerralla paljon. Ilman työkoneita työt eivät suju, joten tässä tapauksessa laina on varsin hyvä vaihtoehto, jotta yrityksesi voi jatkaa töitä entiseen malliin, ellei jopa tehokkaammin.

Työtilat

Yritystoimintasi alkoi pienenä verkkokauppana autotallistasi, mutta vuoden mittaan tilanne alkoikin kasvaa jo niin suureksi, ettei tallissasi ole enää varastotilaa tuotteillesi, saati työntekijöillesi. Uusia tiloja siis tarvitaan ja koska yrityksesi voi jatkaa kasvamistaan varsin suuresti, kannattaa satsata kerralla isompiin tiloihin. Toimitilavuokrat voivat olla huomattavankin suuret, mutta ilman muuttoa yritystoimintasi ei pysty enää kasvamaan nykyisestä. Myös muuttaminen maksaa, sillä varastotilasi pitäisi saada kuitenkin siirrettyä uuteen toimipisteeseen, joten muuttofirma tai vähintään muuttoauto tulee tarpeeseen. Tämäkin on hyvin yleinen tilanne, jolloin monet yritykset ottavat pienen lainan, estääkseen kerralla isojen kuluerien maksamisen.

Taloustilanne

Kirjoitushetkellä tämä on varsin ajankohtainen, vaikkakin hyvin harvinainen tilanne. Silti, se antaa hyvän ääriesimerkin tilanteesta, jolloin koko maailman (tai yksittäisen valtion) taloustilanne muuttuu äkillisesti ja täysin päälaelleen. Tällöin moni yritys ottaa lainaa, jolla katetaan menetetyt tulot ja pelastetaan paikallaanseisova yritystoiminta. Laina maksetaan takaisin sitten pikkuhiljaa, kun taloustilanne muuttuu ja yritys pystyy jälleen jatkamaan toimintaansa entiseen malliin.

Äkilliset menot

Äkilliset menot ovat nimenomaan tilanteita, joihin ei olla varauduttu etukäteen tai kustannukset vaikkapa tietynlaiseen esittelytapahtumaan, kuten messutilaisuuksiin, olivatkin suuremmat kuin alunperin laskettiin. Tapahtumaan olisi kuitenkin hyvä päästä, jotta yritys ja sen toiminta saisi näkyvyyttä, mutta standin pystyttäminen ja markkinointimateriaalin painattamisen kustannukset olivatkin huomattavasti suuremmat.

Lainaa moniin tarpeisiin

Tässä artikkelissa luettelimme muutamia esimerkkejä, milloin yrityslaina tulee tarpeeseen. Koska käyttökohteita ja yrityksiä on monenlaisia, tarpeitakin on useita erilaisia. Yrityslaina on kuitenkin hyvin helppo ja nopea tapa saada yrityksen äkilliset menoerät katettua, varsinkin tilanteissa joissa useampia yllättäviä menoja ilmenee lyhyellä aikavälillä.

3614 katsomiskerrat
url kopioitu
65,000
1000 300,000
1kuukausi
1 kuukausi 36 kuukautta
Kuukausittainen maksu
69,980 €/kk
Luoton kokonaismäärä
69,980
The loan requires at least 2 guarantors
Hae
lainaa